Buddy Netwerk 12 en 13 oktober aanwezig op de Haagse Markt!

Doe iets voor een ander, word buddy

‘Aandacht geven aan een ander’ klinkt als een inkoppertje. Als een persoonlijke vaardigheid die zo voor de hand ligt dat je het eigenlijk niet eens hoeft te benoemen. Toch is het mooi om te zien waarom ‘geven’ zó belangrijk is, zowel voor eigen geluk (zingeving) als voor het geluk van een ander, die het hard nodig heeft.

Sociaal contact is voor ons allemaal van belang, maar niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Om de leefwereld van onze cliënten, onze ‘maatjes’, te verruimen zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers (buddy’s) die hier graag een bijdrage aan leveren.

Word buddy!
Op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober zijn aanwezig op de Haagse Markt. Tijdens deze twee dagen willen wij graag kennis maken met alle bezoekers van de Haagse Markt die interesse hebben om vrijwilligerswerk te doen en buddy te worden. Je kunt ons vinden bij de unit (2.53) van de praktijkschool De Einder.

Wat is een buddy?
Een buddy is een door Buddy Netwerk professioneel getrainde vrijwilliger die gedurende een jaar lang twee tot vier uur per week of per twee weken persoonlijk contact onderhoudt met een maatje. Een buddy biedt een luisterend oor, is betrokken en draagt actief bij aan het versterken van het sociale netwerk van het maatje. Naast aandacht voor de beleving van het ziek zijn, kan er ook behoefte zijn om juist dingen te ondernemen die (nog) wel kunnen.

5 goede redenen om buddy te worden
– Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller en gelukkiger.
– Je ontwikkelt persoonlijke en sociale vaardigheden.
– Je doet levenservaring op.
– Vrijwilligerswerk is goed voor de maatschappij.
– Vrijwilligerswerk kan positief werken voor je carrière.

Buddy Netwerk
Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie die zich in Den Haag en omringende gemeenten inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte (dit zijn vaak personen met een zeer gering sociaal netwerk), mensen die eenzaam zijn en mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

Meer informatie en aanmelden
Wil jij je maatschappelijk inzetten, je persoonlijke vaardigheden ontwikkelen, levenservaring opdoen of deze ervaring juist gebruiken in het contact met onze maatjes?

Kom dan op 12 en 13 oktober naar de unit van de Einder (2.53) en meld je aan als buddy!

Wil je meer informatie, kijk dan via www.buddynetwerk.nl of bel Buddy Netwerk 070-3649500.

Buddy Netwerk 12 en 13 oktober aanwezig op de Haagse Markt!