De Ondernemer van deze week is, Baby en Kids Corner

Op de Haagse Markt hebben wij verschillende ondernemers met kinderkleding, zo ook de Baby en Kids Corner van Asim en zijn vader.

Asim vertelt met trots hoe zijn vader is in 1987 is gestart op de Haagse Markt. Al van jongs af aan hielp hij zijn vader mee op de markt en vervolgens is hij na zijn schooltijd medevennoot in het bedrijf geworden.

Asim: “Mijn vader is naar Nederland gekomen als een arbeidsmigrant en heeft altijd hard gewerkt om een bestaan te kunnen opbouwen. Geboren in een echte ondernemende familie had hij zelf ook de ambitie om “eigen baas” te zijn. Hij had geen 9 tot 5 mentaliteit en wist dat hij hard moest werken voor de vrijheid om zelfstandig te kunnen gaan werken.

Toen de tijd rijp was startte hij in de jaren 80 de onderneming op de Haagse Markt. Hij verkocht baby en kinderkleding als “meeloper” en door de jaren heen kreeg hij vaste kramen op iedere marktdag. Op woensdag was dit de huidige marktkraam op het hoekje waar wij tot de dag van vandaag te vinden zijn.

Door de jaren heen mocht mijn vader ook een vaste kraam bemachtigen voor de overige marktdagen. 2 dagen stond hij achterin op markt en 2 dagen op dit hoekje. Desondanks dat er ook andere kramen zijn in dezelfde kledingbranche wisten de bezoeker hem wel te vinden, want hij stond bekend als de goedkoopste kinderkleding kraam “op het hoekje”. Ik herinner mij nog dat klanten weleens ter controle vroegen “dit is toch hetzelfde kinderkleding kraam van de woensdag op het hoekje?”. Met trots gaf ik antwoord “ja, dat zijn wij”.

Vervolgens kregen wij na de grote verbouwing van de Haagse markt de mogelijkheid om voor alle marktdagen op dezelfde vaste kraam te staan en later konden we ook nog uitbreiden naar een tweede kraam.
De Haagse Markt is één van de grootste multiculturele markten van Europa. Omdat wij al jaren bekend staan als de goedkoopste kinderkleding kraam op het hoekje leek het mij vanzelfsprekend om vanaf deze nieuwe uitbreiding verder te gaan met het handelsnaam Baby en kids Corner”.

De kraam van Asim en zijn vader is uniek op de Haagse Markt. Ze verkopen een breed assortiment baby- en kinderkleding die ze aanbieden voor een kleine prijs. U kunt hier onder andere schattige baby outfits, alledaagse schoolkleding, stoere en mooie vrijetijdskleding en kledij voor speciale gelegenheden zoals een verjaardagen, kinderfeestjes of kledij voor op een bruiloft vinden. Asim houdt regelmatig de nieuwste trends in de gaten en bij het inkopen houdt hij rekening met de wensen en het budget van de klant. Op deze manier bieden ze in deze kraam te gekke baby- en kinderkleding aan voor betaalbare prijzen. De prijzen beginnen al vanaf € 2,50!!!! “Zolang de klant maar tevreden en geslaagd naar huis gaat” aldus Asim.

Op de markt is geen dag hetzelfde. Asim: “Ik kom eindeloos in contact met verschillende mensen, dit heeft een grote positieve invloed op mijn kijk op het leven en op andersdenkenden. Ik zie mijn werk als een verrijking en een zegening. Jazeker, het is hard werken! maar dat maakt het dan ook uitdagend en de moeite waard. Ik hou echt van de Haagse markt! Mijn marktunits zo aantrekkelijk mogelijk inrichten, de concurrentie een stapje voor zijn, het omgaan met mensen, de leuke gesprekken met zowel klanten als collega’s. Geen dag is hetzelfde! Elk dag is anders en uniek op de Haagse markt en ik vindt het fijn om mij te bevinden onder diverse mensen van verschillende culturen. Zo leer je ook veel van elkaar.

Toekomstplannen heeft Asim nog genoeg, de jonge ondernemer staat bol van de ideeën. Asim:” Uitbreiden naar meerdere vestigingen landelijk. Onze klanten complimenteren ons altijd. “Dit zijn zulke leuke kleren voor zo een goedkope prijs, hadden we dit maar in onze eigen markt of stad winkel”. Dus mijn streven is onze producten op andere plekken aan te bieden, wie weet zelfs een franchiseconcept!

Baby & Kids corner
Unit 4.02 en 4.03
Geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag

De Ondernemer van deze week is, Baby en Kids Corner