De Ondernemer van deze week is,Mathoera’s IJs & Snacks

Deze week waren we op bezoek bij Mathoera’s IJs & Snacks

Mathoera’s IJs staat bekend om hun Schaaf IJs en Slush. Al sinds 1990 wordt men verwend met de ambachtelijke smaken van Koko’s Orcheade, Dawet en Surinaame Cola.

Mathoera’s Snacks zijn in 2016 toegevoegd aan de bedrijfsvoering. Ook de traditionele Surinaamse Snacks zijn erg populair op de markt. Smaakvol zijn de Bara’s, die vers voor u gebakken worden, de diverse belegde Surinaamse broodjes, de Surinaamse Loempia’s, Djalebi’s en Samosa’s.

Ook is Mathoera specialist in de verkoop van roti’s. Zo verkopen zij Roti wraps, Roti maaltijden en verse rotivellen voor thuis in twee varianten: Aloe bhari (gevuld met aardappel) en Dhaal bhari (gevuld met gele erwten).

De snacks worden geïnspireerd vanuit de Surinaamse en Indiase keuken en worden, tot op de dag van vandaag, nog steeds vers en traditioneel voor u bereidt.

Het concept van Mathoera’s IJs & Snacks is erg populair op de Haagse Markt. De bedrijfsvoering is gebaseerd op een familie bedrijf. Ashwin heeft op 18 jarige leeftijd de zaak (plotseling) over moeten nemen van zijn vader Sewram Mathoera. Sewram was de eerste Schaaf-IJsman op de Haagse Markt in 1990.

Ashwin: “Ons concept is gebaseerd op een Tiki Bar. Deze uitstraling komt voort omdat mijn vrouw en ik, tijdens onze bezoeken in Suriname, graag naar het binnenland gingen om de mooiste plekken van de tropen te ontdekken. Dit kan allemaal in het mooie Suriname. In onze kraam hebben we een Tiki lounge waar je lekker de Surinaams/Indiase producten kunt nuttigen”.
Ashwin hoort vaak van zijn klanten: “Als we bij jullie langs zijn geweest lijkt het net alsof je even in de tropen hebt gezeten. Positief en ontspannen gaan wij weer verder de dag door”. Het zeker de moeite waard om dit een keer te beleven!

Ashwin is erg trots op zijn kraam waar hij tegenwoordig samen met zijn vrouw Astrid in werkt. Ashwin: “De Haagse Markt is de grootse openluchtmarkt van Europa. Den Haag kent 180 nationaliteiten en deze zijn allemaal terug te vinden op de Haagse Markt. Dit vind ik natuurlijk geweldig en ben daarom ook super trots dat ik als ondernemer de Surinaamse & Indiase community mag vertegenwoordigen.
De Haagse Markt is voor Mathoera’s IJs & Snacks een echte ontmoetingsplaats waar onze klanten bij elkaar komen. Dit kwam in de periode van mijn vader al sterk naar voren en ik zou graag deze opgebouwde traditie voort willen zetten. In onze visie komt het ambassadeurschap van ons land en gerechten sterk naar voren en wij willen met onze missie onze zichtbaarheid vergroten in Nederland. De potentie om verder te groeien in onze bedrijfsvoering op de Haagse Markt en grootschalige evenementen is dan ook ons toekomstig doel”.

Mathoera’s IJs
Unit 1.42
Geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur

De Ondernemer van deze week is,Mathoera’s IJs & Snacks