Plicare Tour de Haagse Markt

Voor de derde keer organiseerden wijkverpleegkundigen van Plicare op 9 oktober een Transvaal Tocht over de Haagse Markt in het kader van de maand van de Vitaliteit.
Hierbij werden de ouderen vanuit het Dagactiviteiten en Ontmoetingscentrum van WZH Transvaal begeleid naar de Haagse Markt.

Allereerst werden de ouderen hartelijk ontvangen bij de Marketplace met een kopje koffie of thee en een brownie van de warme bakker van de markt. Hierna was het tijd op de markt op te gaan onder begeleiding van Wim van Leeuwen van Nieuw Koopmans Belang.

De ouderen kregen bij verschillende kraampjes allerlei gezonde lekkernijen aangeboden waaronder paprika’s, tomaten, avocado’s, passievruchten en appels door Klaas van Eck en Rob Apistola. Ook stukjes kaas bij Kaashandel Hogendoorn, koekjes en snoep bij de firma Kalkman en heerlijk vers gebakken kibbeling van Shelley Vrolijk mochten niet ontbreken. Hier en daar werden er gauw nog wat spulletjes gekocht.

Ook de leerlingen van Praktijkschool de Einder liepen dit jaar weer mee samen met hun mentors! Zij kregen speciaal hiervoor een korte cursus ‘Hoe rij je met een rolstoel’ van de ergotherapeut in WZH Transvaal waarna zij de ouderen in rolstoel super goed hebben begeleid naar en over de markt. Uiteraard liepen er ook veel ouderen mee met de rollator (of zelfs zonder) en ook daar was vanuit de leerlingen aandacht voor.

Vrijwilligers van de politie hebben het dit jaar weer mogelijk gemaakt dat de gehele tocht veilig verliep over de drukke wegen in Transvaal. Ook verschillende vrijwilligers en professionals van zowel WZH Transvaal als de Paardenberg liepen mee om deze dag waar te maken voor de ouderen.

Plicare wil iedereen dan ook bedanken voor deze onvergetelijke dag waarin zowel de vitaliteit als de verbinding met de wijk centraal stond!

Plicare Tour de Haagse Markt